U-liggers

De U-liggers is een niet-officiële club, die via Internet (de ligfiets-mailinglist, zie www.ligfiets.net) ontstaan is. De eerste paar ritten heb ik niet mee kunnen rijden, omdat ik verhinderd was, maar op zondag 20 augustus kon ik wel.

Afgesproken was, dat we elkaar op het Domplein in Utrecht zouden ontmoeten, rond half 11. Via de u-liggers mailinglist had ik van 3 mensen begrepen, dat ze mee zouden fietsen. Groot was mijn verbazing toen het gezelschap uiteindelijk maar liefst uit 12 mensen bestond!

Er was wat onduidelijkheid, of we eerst koffie zouden drinken en de route bepalen, of dat we gelijk op pad zouden gaan. Uiteindelijk is voor het laatste gekozen. Na de dagteller op nul gezet te hebben, reed ik achter de rest aan. De route liep langs de Vecht,
langs Loenen (waar we onszelf op een kop koffie tracteerden).

Wie was ook alweer wie??? Ik ben erg slecht in het onthouden van namen... Mail me effe de juiste info!

nr Naam rijdt op een nr Naam rijdt op een
1 Erik van Ekeren van Ekeren limousine (eigenbouw) 7 Toni ??
2 8 gele M5 lowracer
3 John van den Berg rode M5 lowracer 9
4 blauwe M5 lowracer 10 Theo van Soest rode Challenge Wizard
5 Jan-Marcel van Dijken gele Challenge Jester 11 Peter-Jan Kleevens gele Challenge Focus Sport
6 Erica van Dijken gele Nazca Explorer 12 Fokke de Boer (niet op de foto) groene Hurricane

en dan verder via Oud- en Nieuw-Loosdrecht naar Breukeleveen.

Daar wist ik een aardige route door de Bethune-polder, die meer ruimte bood dan de smalle weg door Loosdrecht. Die was de groep al eens "fataal" geweest: er had een kettingbotsing plaatsgevonden. De route voerde dan over het fietspad langs de Maarsseveense Plassen naar het fort bij de Gageldijk.
Ik was alleen vergeten, dat er in dat fietspad een akelig fiets-onvriendelijk hekje stond! Voor de erg lange fiets van Erik was dat lastig, maar met hulp van de anderen kon die er toch overheengetild worden.

Via de Gageldijk en Overvecht ging het dan naar de IJssalon Il Mulino aan de Adelaarstraat. Onder het genot van een heerlijk ijsje namen was daar de route en de toekomstplannen nog even door, en gingen daarna ieder zijns weegs.

De teller stond toen op 50 km, en dat met een gemiddelde snelheid van 21 km/u.

De andere foto's die ik gemaakt heb (klik op het plaatje voor een grotere versie):

Fokke de Boer, 20 augustus 2000